tr2oivtpqoyns4hkshyrog | Domestic Science
  • Set
    899

Sidste skoleår var jeg på Madkamp-kursus på UCN Aalborg. Temaet var konservering. Så jeg har været fast besluttet på at konservering skulle fylde mere i min undervisning. Så konserveres skulle der! Ja, faktisk er det blevet til en hel del, men det er jo ikke det hele, som kan komme med i undervisningen.

Jeg fandt ikke helt plads til disse syltet rødløg i denne omgang på undervisningsplanen -til trods for at de nok er min yndlingsspise fra den konserverende del af køkkenet. Du kan simpelthen bruge disse rødløg til så mange ting. Rødløgene kan bidrage med et dejligt syrligt og skarp pift til en god burger, en salat, lidt tapastilbehør, i en sandwich eller en lille topping på en tacos.

Konservering på undervisningsplanen kommer til at stå på syltetøjæblechutney og æblegele i dette skoleår. Disse ting og sager henlægges og anvendes i den kommende madlavning. Rødløgene må eleverne så have tilgode. Det ændre ikke på, at de altid er i mit køleskab.

tr2oivtpqoyns4hkshyrog 1 | Domestic Science

tr2oivtpqoyns4hkshyrog | Domestic Science

Syltet rødløg

bcdf3bc420b266657198f66877a16a3e?s=30&d=mm&r=g | Domestic ScienceChristian Svane
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 3 minutter
Samlet tid 18 minutter
Retter Ny Nordisk, Syltning
Køkken Dansk
Antal 1 mellemstort glas

Ingredienser
  

  • 2 dl sukker
  • 2 dl klar lagereddike
  • 2 dl vand
  • 4-5 rødløg i tynde skiver
  • 1 kvist rosmarin
  • 10 peberkorn

Sådan gør du
 

  • Bring sukker, eddike og vand i kog i en stor gryde.
  • Tilsæt løgene og rosmarin og kog dem i 2-3 minutter.
  • Tag løgene op med en ske og smid dem i et glas.
  • Reducer lagen en smule og hæld den over løgene i glasset.
  • Kom knuste enebær i glasset.

Holdbarheden på disse syltet rødløg er nemt 1-2 måneders tid. Jeg når næsten ikke at have nogen på lager i længere tid, da de altid er spist inden.

img 0463 2 | Domestic Science
Der blev konserveret en her del på denne søndag formiddag.

 

Velbekomme.

ingredienser

    Du vil måske også kunne lide